Polen forbereder lovindgreb vedr. strålingsbeskyttelse

Det Polske Digitaliseringsministerium forbereder lovmæssigt indgreb for at kontrollere strålingspåvirkninger fra trådløs teknologi af hensyn til menneskers liv og helbred. De første konsultationer vil finde sted i begyndelsen af maj i år. Disse diskussioner, relateret til offentlighedens bekymringer vedr. elektromagnetisk stråling, er under protektion af selveste Præsidentens kontor.

En tidligere første diskussionsrunde betød, at miljøfolk og andre fik overbevist ministeriet om at fjerne en kontroversiel klausul der skulle forenkle procedurerne for placering af radiokommunikationsudstyr (mobilmaster o.lign.) og derved lovgive direkte til fordel for mobilindustrien.

Opgaven for den nye konsultationsgruppe vil blive at diskuttere antagelserne i lovudkastet med eksperter og offentligheden. Gruppen vil inkludere repræsentanter fra den offentlige sektor, offentligheden, mobilselskaberne, eksperter i radiokommunikation og medicinske eksperter fra Krakow Universitet.

De resulterende love vil håndhæve kontrol af strålingsgrænser, opstramme sanktioner samt øge lokalsamfundes indflydelse på processen med placering af nyt radiokommunikationsudstyr.

Kilder:
TelecomPaper, 22.04.2016
Telko.in, 21.04.2016 (via google-translate)

Oversat af H.E.