Stor stigning i hjernekræft i Danmark viser nye tal fra Serum Instituttet

Mellem 2003 og 2012 er der sket der en voldsom stigning i tilfælde af kræft i hjerne og centralnervesystem.

Stigningen er 46,1% for kvinder og 41,2% for mænd.

Den nye rapport fra Statens Serum Institut er fra 16 december, dagen før Sundhedsstyrelsen publicerede en udmelding om at mobiltelefoner og trådløs teknologi ikke har nogen helbredsmæssig konsekvens - en udmelding som går stik i mod den tilgængelige videnskabelige evidens som bl.a. gennemgås i BioInitiative rapporten af 2012.

Endnu er der ingen i de danske sundhedsmyndigheder som har fremsat en forklaring på den voldsomme stigning i hjernekræft.

Allerede i november 2012 publicerede Kræftens Bekæmpelse en notits om en 40% stigning i hjernekræft. Overlæge Hans Skovgaard Poulsen fra Rigshospitalet kaldte det en "skræmmende udvikling".

Opdatering: notitsen om 40% stigning i hjernekræft er blevet fjernet fra Kræftens Bekæmpelse hjemmeside, men en arkiveret kopi kan ses ved at klikke her.

Det amerikanske tidskrift Microwave News, som følger videnskaben omkring trådløs teknologi, har siden 2012 forsøgt at få en forklaring på stigningen i hjernekræft fra både Skovgaard Poulsen og forskere fra Kræftens Bekæmpelse. I lang tid var der total tavshed fra både Poulsen og Kræftens Bekæmpelse indtil endelig at Christoffer Johansen, som er Sundhedsstyrelsens eneste konsulent vedr. trådløs stråling, skrev at han mente at Skovgaard Poulsen havde glemt at alderskorrigere tallene og havde derfor meldt forkert ud. Det er en ændret forklaring fra Christoffer Johansen som udtalte i november 2012 til Microwave News at han mente at Skovgaard Poulsens tal var "sande og valide".

De nye tal fra Statens Serum Institut er alderskorrigerede og viser en endnu højere stigning end først meldt ud fra Skovgaard Poulsen så der breder sig en mystik omkring Christoffer Johansens ændrede forklaring vedr. tallenes validitet.

Klik her for at læse Microwave News artiklen.

Download rapporten fra Statens Serum Institut her (se tabellen på side 8).